Workshop Straatfotografie

mei 13 @ 09:00 - 12:30

Het WOW-gevoel van jouw Straatfoto!

Dat kan je leren, door mee te doen met de Workshop Straatfotografie van Photoclubhouse. In deze workshop ga je dieper in op hoe je een geslaagde straatfoto maakt.

Je krijgt uitleg over:

• Welke instellingen van je camera zijn nodig zijn voor straatfotografie, het gebruik van licht, een uitleg over compositieleer, wat voor attributen kan je gebruiken en meer.
  • Welke aspecten zijn er belangrijk in het contact met de mensen die je tegenkomt

Alle informatie is te vinden in jouw Photoclubhouse-map, en is (na de cursus) ook digitaal beschikbaar. De ervaren fotoleraar begeleidt je tijdens de praktijkoefeningen, je kunt dan je vragen stellen tijdens het oefenen. Na de praktijkoefeningen worden de foto’s uitgebreid samen besproken. De groep is niet groot, zodat er voldoende ruimte is om iedereen uitgebreid aandacht te geven.

Er is een lunch aan het einde van de les.

Wat leer je:

• Scherpstellen
  • Belichten
  • Hanteren van je witbalans
  • Hanteren van het histogram
  • Gebruik van licht: licht mee, halflicht en tegenlicht
  • Uitsnede bepalen en plaatsing van de mens(en) in de foto
  • Gebruik maken van de achtergrond
  • Welke basis-instellingen nodig zijn voor dit soort fotografie
  • Met welke aspecten hou je rekening, zoals observeren, snelheid van handelen, fotograferen in zwartwit etc

Aan het einde van de workshop worden de foto’s samen besproken. Bij de workshop is 1 fotovakprint van 30×45 cm inbegrepen en een luxe map met cursusmateriaal.

De workshop wordt begeleidt door Hans van der Mast.

Plaats, dag en tijd: Haarlem, zaterdagochtend 13 mei 9.00-12.30 uur

Benodigdheden: Camera, met lichte zoomlens (bv 18-55 mm). Het advies is om een portretlens extra mee te nemen.

Datum:
mei 13
Tijd:
Kosten:

Photoclubhouse

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Workshop Straatfotografie
Onbeperkt